■
درباره این کتاب:
به رغم اهمیت و تأثیر مصرف
آبزیان در بهبود س المت افراد جامعه، سرانه
مصرف آبزیان کشور در سال 1392 به میزان 5/ 8
کیلوگرم است که کمتر از نصف سرانه مصرف
جهانی یعنی 2/ 19 کیلوگرم در سال 2012 است.
مصرف ماهی در کشور حتی در مقایسه با برخی
جوامع و کشورهایی که به دریاها و اقیانو سها
هم دسترسی ندارند کمتر و هنوز درصد بالایی
از مردم کشورمان تمایل چندانی به خوردن ماهی
و سایر آبزیان دریایی نشان نم یدهند. این ب
یعلاقگی به مصرف آبزیان را م یتوان به
فسادپذیری سریع، دشواری پاک کردن ماهی، بو و
طعم مخصوص، وجود استخوان های ریز، برخی نگر
شها و عادات غذائی بومی و منطقه ای و شناخت
ناکافی از ارزش های غذایی گوشت ماهی نسبت
داد. این در حالی است که در کشورهای توسعه
یافته با استفاده کامل از همه گونه های
آبزیان و حتی زائدات و اندام های باقیمانده
حاصل از فرآوری با بهر هگیری از فنّاوری های
نوین و ماشین آلات فرآوری پیشرفته توانست
هاند بر مشکلات مذکور فائق آمده و باعرضه
محصولات متنوع تولیدی و باکیفیت بالا، ارزش
افزوده قاب لملاحظه ای برای گونه های مختلف
آبزیان ایجاد کرده و ب هع الوه غذای بسیار
مناسبی را ازلحاظ قیمت و ارزش تغذیه ای در
اختیار گروه های مختلف جامعه خود قرار دهند.
در مقایسه با سایر مواد غذائی تنوع فرآورده
های غذائی حاصل از آبزیان در کشور محدود
است. مردم اغلب ماهی را ب هصورت درسته )تازه
و منجمد( یا کنسرو شده تهیه م یکنند. تنوع
محدود فرآورده ها از سویی، کاهش مصرف سرانه
آبزیان را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر،
بهر هبرداری بهینه را از آبزیان محدود خواهد
کرد. لذا، تولید محصولات متنوع از آبزیان
امری ضروری است...
◄
فایل این کتاب نخستین بار در سایت ناشر برای
دانلود رایگان
قرار داده شده است و فروش مجدد آن ممنوع
است. سایت ما صرفا دانلود را بازنشر
میکند.
|